Over mij

Margreet Datema

Ik ben Margreet Datema-Stauttener, docente dwarsfluit en woon in Schoonebeek (zuid-oost Drenthe). Ik startte, na enkele jaren blokfluit te hebben gespeeld, op 14-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen op de Streekmuziekschool Noordwest Veluwe te Harderwijk. Eerst bij Gerda Kwakkel, later bij Elly Groen. Na de middelbare school ging ik dwarsfluit studeren op het conservatorium te Zwolle bij Piet Reijns en later bij Hans Bolland. Ik studeerde af in 1977.

In mijn werk ligt de nadruk op de lespraktijk. Ik geef les aan kinderen vanaf 6 jaar tot volwassenen van 80 jaar. Tot augustus 2014 was ik in dienst  bij CQ Centrum voor de Kunsten Zuid-Oost Drenthe.

Ensembles, koren en concerten

Naast het dwarsfluitensemble voor volwassenen  in Coevorden leid ik ook ensembles begeleid ik koren. Ook organiseer ik met mijn collega’s dwarsfluit onder andere fluitdagen en -concoursen.

Als uitvoerend musicus neem ik deel aan docentenconcerten, speel bij koren en speel samen met mijn man Willem Datema (organist en kerkmusicus).

Ook vorm ik een duo met pianiste Joke Altelaar.

Meer informatie

Meer informatie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@dfpmargreetdatema.nl of bel naar 0524 – 53 2008 / 06 – 4340 9231.