Verslagen

VOORSPEELAVONDEN 2018

Op de voorspeelavonden in Emmen en Coevorden is goed en met enthousiasme  gespeeld.

Ook de avond Taal en Muziek in Emmen was een succes.

Leerlingen hadden een gedicht uitgezocht en daarbij muziek gezocht; iedereen is creatief bezig geweest.

EXAMENS 2018

Esther Schoemaker, Anne-lynn Overberg, Elisa Schulte (A), Julie Lamberink,

Esmay Visscher, Sanne Schepers, Luit Kamphuis, Marieke Hoving(B) en Ella Albers (C) hebben met goed gevold hun examen afgelegd. Goed gedaan!!

In het najaar doen Britt Douwes (B) en Tessa Prinsen (C) hun examen.

 

Drents dwarsfluitdag op 11 maart 2017 in Hoogeveen

De eerste Drentse dwarsfluitdag was een groot succes. 80 fluitisten in de leeftijd van 7 tot 74 jaar kwamen samen en studeerden in  in 4 groepen muziek van J.S.Bach in. Aan het eind van de dag werden de ingestudeerde stukken zoals bijv.  “Air”, een koraal en delen uit de Bach-collection voor een enthousiast publiek uitgevoerd. Tussendoor was er drinken, snoepjes en paaseitjes wat de feestvreugde verhoogde.We hopen over 2 jaar weer zo’n dag te organiseren.

 

Voorspeelavond muziekschool MM

In de Zuidermarke in Emmen op 1 februari trad een fluittrio van mij op. Dit trio bestaat uit Thirza, Carmen en Ella. Ze hebben heel mooi gespeeld! Graag deel ik daarvan een filmpje.

Dwarsfluitkampdag 2016

Zaterdag 20 februari ’16 zijn we met 3 leerlingen naar de dwarsfluitkampdag in Utrecht geweest.

De activiteiten op deze dag stonden o.l.v. fluitist Rogier de Pijper. Er werden nieuwe technieken uitgeprobeerd, er is aan drama gedaan en er werd natuurlijk veel gefloten. Een leuke dag, zie voor foto’s de foto-pagina en de Facebooksite van het Dwarsfluitkamp.

Examens 2016

Het theorie-examen is achter de rug, 1 leerling heeft een herexamen en de anderen zijn geslaagd met prima cijfers.

Ook voor de praktijkexamens zijn alle leerlingen geslaagd! GEFELICITEERD!

Samenspeeldag in Assen 2016

Hieronder volgt een verslag van de samenspeeldag in oktober 2016 in Assen.

Symfonica in D(renthe) 2016, door Luit Kamphuis

“Deze dag Symfonica in D vond ik leuk. Deze was in oktober 2016. Je kunt met heel veel muzikanten samen spelen en nieuwe instrumenten leren kennen, en veel samenspeln met kinderen uit Drenthe.

We zijn begonnen met het samenspelen van alle kinderen. Het eerste stuk, wat we moesten spelen, was Prelude from the Te Deum van Charpentier.

Daarna gingen we in groepen uiteen. De groepen moesten op verschillende plaatsen in Assen oefenen. Ik ben met mijn groepje (fluitisten) naar een boot geweest. Daar zijn we alle muziekstukken gaan oefenen. Vervolgens gingen we weer terug naar De Nieuwe Kolk.Daar gingen we nog met het hele orkest oefenen.

Vóór dat we aan de ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen mochten laten horen wat we hadden ingestudeerd, kregen we eerst nog cabaretvoorstelling. En daarna mochten we laten horen waar we de hele dag op geoefend hadden.

Na afloop kregen we allemaal een roos.”

Luit Kamphuis