Dwarsfluitles

Wil jij of uw kind dwarsfluitles? Meld je dan nu aan bij Dwarsfluitpraktijk Margreet Datema. Dwarsfluit spelen is leuk omdat je er veel mogelijkheden mee hebt. Je kunt alleen spelen, maar ook in een harmonie- of symfonieorkest en met andere instrumentalisten.

Het instrument is eenvoudig te vervoeren in een rugzak of in een fluithoes die je op je rug kunt hangen. Je kunt de fluit  mee naar school nemen of naar andere muzikanten om samen te spelen.

Hoe oud moet je zijn voor dwarsfluitles?

Iedereen kan leren om een dwarsfluit te bespelen, van 6 tot 80 jaar. 

Als je 6 jaar bent en nog niet zo groot bent speel je eerst op een  speciale fluit met een kromme kop.  (Zie kinderdwarsfluitles). Als je dan groot genoeg bent, ga je op een grote (gewone fluit) spelen.

dwarsfluit

Met hoeveel leerlingen krijg je dwarsfluitles?

Als er genoeg leerlingen van dezelfde leeftijd zijn, kan je een groepsles krijgen. Ook worden er allerlei samen-speel-activiteiten georganiseerd.

Maar wanneer je toch alleen les wilt hebben is dat natuurlijk  mogelijk. Als je meer gevorderd bent heb je meestal ook individueel les.

Krijg of heb je nu een beugel, dan is het ook mogelijk fluit te spelen. Dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Als je begint op een verzilverde fluit hoef je die niet meteen aan te schaffen, want je kunt fluiten ook huren.

Waar zijn de leslocaties?

Ik geef dwarsfluitles in Schoonebeek, Coevorden en Gramsbergen. 

Bijspijkerlessen

Misschien heb je vroeger fluitles gehad en wil je weer beginnen, dan kan je zogeheten BIJSPIJKERLESSEN krijgen en wie weet kan je na een paar lessen dan in een orkest of ensemble mee gaan spelen.

Kinderfluitles

Lees meer over kinderfluitles.

Meer informatie

Meer informatie of een gratis proefles?  Stuur een e-mail naar info@dfpmargreetdatema.nl of bel naar 0524 – 53 2008 / 06 – 4340 9231.

Inschrijfformulier

Download hier het inschrijfformulier.

Download hier het inschrijfformulier voor de knipkaart voor 10 fluitlessen.